”Otto-Matti”

Hillapolulle muutettaessa postin toiminta muuttu siten, että siihen tuli lisää henkilökuntaa ja sitten sain siihen tuon ”Otto-Matin”, eli minun ”avomieheni”. Avo tuli siihen ja postimiehet tuli sieltä ja postinkanto lähti tuosta Hillapolulta. Niitä oli viis poikaa kantamassa. Muuttu se sitten. Ja tuli jo tietenkin joku semmonen virallisuus. Mutta kyllä siinä vielä kävi niitä, jotka oli alunpitäen vanhat ihmiset käynyt, niin kyllä ne kävi siinä ja kertoivat jotakin kuulumisia, istuskelivat.

Siinä oli kaikki… Ja se tuo Otto-Matti, jota minä siihen ajoin, niin minä en muista kuinka, pitikö se minun taata, että siinä on… Olikohan se niin, että 3000 tapausta kuukaudessa, että minun pitää vastata, että ennen kun sitä ruvettiin hommaamaan. Ja siihen, se oli tuplaten, 6000 tapausta oli se ensimmäinen. Ja se on vieläkin käytössä, se Otto-Matti.

Mutta oli se tympeä homma sillon, kun se kaikki asiakkaat opetteli sitä Otto-Matti käyttää ja kaikkihan oli opettelussa. Se oli aina sitten maanantaina, kun se piti mennä paljon aikasemmin töihin, kun sieltä oli… No, minä sanon että papparaiset nostaneet rahaa ja minun Otto vetasi kortit sisään ynnä muuta ja sitten ne intti, että he ei saanut rahaa ja muuta, niin se oli metriä pitkä se liuska, josta piti siihen aikaan tarkistaa että onko ne saanut ja sitten soitella ne kortit, että kun ne jäi, että kuka niille…  Ja rahatkin kun tuli, niin ne tuotiin vaan tavallisella autolla se ja kuitenkin, siihen nyt miljoonan verran meni siihen Otto-Mattiin. Nyt kun käyt tossa Prismassa tai Salessa, niin niillähän on panssariautot, jotka tuo.

 

1980-luku