Oli ihan kaikki palvelut

Täällä on ollut ihan kaikki palvelut, ihan lihamestarit ja kaikki. Ne on olleet ihan merkittäviä palveluita, ihan ruokakaupasta kauneudenhoitoon ja postiin, joten voisi sanoa, että täällä on ollut niin kun eräänlainen keskus.

Korkalovaarassa on ollut E-kauppa. Se oli toi nykyinen K-kauppa, joka oli välillä Siwa. E-kauppa oli pitkään oli lähin kauppa, johon oli meiltä kilometrin verran ainaki matkaa, ellei enemmänkin. Ja sitten tuossa naapurissa oli ravintola, legendaarinen Poronsarvi. Olen itsekin käynyt siellä useampaankin otteeseen. Nykyisen apteekin kohdalla oli kauppa ja kampaamo. Minulla oli koko lapsuusajan pitkä tukka ja minä yläasteelle mennessä kyllästyin siihen totaalisesti, ja minä olen yläasteelle mennessä käynyt leikkauttamassa hiukseni, joka oli joilleki kauhistus.

R-kioskihan lähti tosta ihan vuosi pari takaperin ja se oli ollut siinä varmaan alusta asti ja se kaikkein isoin asia tietenkin on ollut postin häviäminen. On ollut järkytys, että siellä ei ole laatikkoakaan enää, et sit ku tarvii jotain lähettää, nii sit pitää mennä tonne Louhikkotielle saakka tai sitte Sudentien. Ja sitte Louhikkotiellä on tietenki ollu kauppa kans siis todella pitkään, se Väinämö oli nimeltään, jos en väärin muista, nii pitkään, mut se oli taas sillee, et ku sinne oli sen verran matkaa, nii ehkä joskus pyörällä tuli ajettuu.  Ja Pekantori, joka on siellä Sudentien päässä tuli 80-luvun puolella. Sitten sekin muuttui välillä, se oli K-kauppa ja oliko se joku Rabattikin jossakin välissä ja sitten se oli Siwa ja nyt se on sitte taas K-kauppa.

1970-luku