Talkootyötä

Meitä oli lapsia paljon. Meillä ei ollut mitään leikkipaikkaa, niin esimerkiksi tää Lompolotien kenttä on tehty asukkaiden talkootyönä. Tähän tuli vaan kaupungilta luvat ja tää on raivattu ja siihen tuli koneapua ja sitten maita tuli ja sillä lailla. Mutta periaatteessa aivan talkoilla on pantu tää kenttä. Mutta tätä on paljon käytetty ja tästä on maajoukkuepelaajakin lähtenyt, Ilolan Jari esimerkiks, joka teki pitkän uran Ruotsissa ja Huuhkajissa, joka ei ollut sillon vielä Huuhkajat, niin on myös tästä. Ja sitten tuosta yläpuolelta Kilpelän Matti, joka oli vasta Norjassa nyt valmentajana.

Tässä on ollut monenlaista. Tätä jäädytettiin talvella. Täällä on ollut pesäpalloa, jalkapalloa ja sitten jääkiekkoa, eskimopalloa ja ihan mitä vaan. Eskimopallo oli vähän niinkun jääkiekkoa, mutta siinä oltiin kengät jalassa ja siinä ei ollut ihan niin tiukat säännöt. Muun muassa semmosta.

Tässä on ollut joskus myös kaupungilla semmosta tarhatoimintaa, kesätarhoja tai semmosia. Siinä oli kaupungin työntekijöitä ja siihen sai, en tiedä korvausta vastaan vai korvauksetta, mutta jättää lapset päiväksi. Sitten kun tämä alko kehittyy ja kaupunki alko enempi huomioimaan tätä, niin yks kesä me oltiin taas pelaamassa tuolla ja kivistä oltiin tehty maalit. Niin, ne toi kesäkukkia sinne ja me sanottiin niille, että jos ei huomenna ole maaleja täällä, niin ei oo noita kesäkukkiakaan sitten koko kesänä. Niin meille tuotiin sitten jääkiekkomaalit tänne kesäksi, joka oli kuitenkin aika paljon parempi kuin ei mitään.

1980-luku