Niinku Amerikkaa

Tuossahan tuo Poronsarvi. On ollu jo, ku meillä 1980-luvulla valmistu tonne Länsikankaalle talo. Muistan, että käytiin joskus Poronsarvessa syömässä. Ja ihan niinkö lounas, se oli jotenki semmosta niinku Amerikkaa. Se oli varmaan ihan ensimmäisiä niitä ravintolakokemuksia, mitä on ollukki. Ja sitte viime vuosituhannella pitkästikki, 1995, sitä luokkaa, niin sillonhan siinä oli Casa Mia, pizzeria Casa Mia. Mutta oli myös sitten Poronsarvi. Se oli jaettu kahteen ja kyllä niistä pääs liikkumaan, mut se oli enempi ravintola se Casa Mia.

Siitä on mahtava nykyäänkin, kun on tuossa Poronsarvessa, jota edelleen sanon Poronsarveksi. Osa sanoo Onnenpäiviksi sitä, kun ne muistaa sen Onnenpäivien ajoilta. Mut joillekinhan se on varmaan Vanha mestari. Nyt jos sinne menee, niin sehän on aivan uskomatonta, et siellähän tanssitaan ja kaikkea. Siis niinkun ihan diskobiisejä.

Se oli erilainen, Poronsarvi, silloin meidän aikaan. Se asiakaskunta oli varmasti sillä lailla ehkä vanhempaa ja siellä ei semmosta nuorta iloa näkynyt. Nyt jos sinne menee, niin siellähän voi ihan hyvin 18-vuotiaitakin olla, mutta sillon ne oli niiden 18-vuotiaiden vanhemmat, jotka sitä käytti.

1980-luku